Efter fem år i Kolding lukker The Cosmo

Den internationale skole The Cosmo i Kolding lukker med udgangen af dette skoleår efter at have eksisteret i fem år og være drevet af Kolding Realskole.

- Vi beklager meget, at det er nået hertil, for skolen, lærere og elever har fungeret godt, og The Cosmo har været et godt tilbud til blandt andre internationale medarbejdere i Region Syddanmarks virksomheder, siger leder på Kolding Realskole, Peter Christensen-Dalsgaard.

Elevtilgangen har gennem årene været stigende, men ikke stor nok til, at The Cosmo er økonomisk bæredygtig.

- Vi er kede af at det er nødvendigt at lukke The Cosmo. Lærerne på The Cosmo har ydet en fantastisk indsats for at øge elevtilgangen, men den finansielle krise har medført, at tiderne er blevet sværere for internationale skoler. Lige nu er det vigtigste, at vi får givet forældre og børn et så godt som muligt tilbud efter sommerferien, siger Tove Gæmelke, direktør for erhvervsudviklingen i Business Kolding, der haft ansvaret for The Cosmo.

Kolding Kommune har søgt om dispensation til at oprette en international skole i offentligt regi, men Undervisningsministeriet har givet afslag på ansøgningen.

Forældrene til elever på The Cosmo er i dag, blevet orienteret om lukningen af The Cosmo.

 

Dagens Gossip