Efter fransk doping-afsløring: O'Grady indrømmer brug af EPO

Australierens indrømmelse kommer efter, at hans navn, sammen med 17 andre ryttere, figurerer på den liste over dopingsyndere, som det franske senat fremlagde tidligere onsdag. 

På listen er Stuart O'Grady 'kun' listet under de ryttere, hvis prøver forekommer mistænkelige. 

Alligevel har den offentlige mistænkeliggørelse fået Stuart O'Grady til at stå frem.

- Det var i tiden frem mod Touren, jeg traf min beslutning. Jeg fremskaffede det (EPO, red.) selv. Der var ingen andre involveret, og jeg involverede heller ikke mit hold på nogen måde, siger Stuart O'Grady i et interview til avisen The Advertiser.

I 1998 kørte Stuart O'Grady for Gan-holdet, mens han senere i 2006-2010 fik en fremtrædende rolle som både lukses-hjælperytter og klassiker-rytter hos Team CSC og Bjarne Riis.

Her vandt O'Grady blandt andet endagsløbet Paris-Roubaix i 2007.

Stuart O'Grady, der netop har meddelt, at han indstiller sin karriere, understreger dog, at han kun dopede sig denne ene gang. Og dermed afviser australieren også implicit, at han tog EPO under sin tid på det danske cykelhold.

- Da Festina-skandalen indtræf, stoppede jeg, skaffede det (EPO'en, red.) af vejen og det var sidste gang, jeg nogensinde har rørt det, siger Stuart O'Grady, som med EPO i blodet vandt 14. etape og kørte i den gule trøje under Touren i 1998.

Det var ifølge australieren selv frustrationen over at blive kørt agterud, der fik ham til at snyde med det præstationsfremmende stof.

- Efter min første Tour (1997, red.) hvor jeg blev sat af efter fem kilometer på en bjergetape, spurgte jeg mig selv om, hvad fanden jeg lavede i den her sport, hvor jeg ikke var ikke i nærheden af at kunne konkurrere i noget, som jeg egentlig skulle være temmelig god til, siger Stuart O'Grady.

Han kalder selv sin beslutning om at dope sig for den værste i sit liv.

 

Dagens Gossip