Efter to konge-mål: Schwartz går efter ledig topscorer-trone

Randers' Ronnie Schwartz stiler højt efter to flotte scoringer i premiererunden mod Viborg.

Nummer et er rejst til Premier League - og det samme er nummer to. Det er toppen af sidste sæsons topscorerliste, der er tale om. Her blev Andres Cornelius kronet som Superligaens målkonge, mens Nicklas Helinius var hans suppleant.

Nu er Cornelius i Cardiff, mens Helenius scorer mål for Aston Villa. Det efterlader plads på toppen af den danske topscorerliste, og en af kandidaterne til at indtage dén position er Randers' Ronnie Schwartz.

I sidste sæson blev han en delt nummer tre med 14 mål. I denne har han allerede indtaget toppen med to imponerende scoringer i lørdagens premierekamp mod oprykkerne fra Viborg.

- Der er spillet én kamp, og der er 32 tilbage, men selvfølgelig er det godt at komme stærkt fra land, og det kan jeg tage med videre, siger Schwartz.

- Det er lang tid siden, jeg har lavet to så gode mål i en kamp, fortsætter nordjyden.

Nu retter han blikket mod endnu en stor sæson med masser af scoringer, og fører det en topscorer-titel med sig, vil det langt fra være det værste, der kan ske.

- Jeg scorede 14 gange sidste år, og det vil jeg gøre alt hvad jeg kan, for at forbedre. Ikke kun for min egen, men også for holdets skyld. Man vil altid gerne blive bedre, og derfor sætter jeg også overliggeren højere i år. Så jeg vil da gerne sige, at jeg går efter at score flere mål i år, end jeg gjorde i sidste sæson. Om det rækker til det ene eller det andet må vi se, når der er spillet 33 kampe, fortæller Schwartz.

Angriberen med det tordnende venstreben øjner en lidt vej til toppen af målkongernes indbyrdes målebånd med afgangen af Andreas Cornelius og Nicklas Helenius.

- De sluttede foran mig sidste år, så på den måde er det måske lettere. Men der kan komme en anden ind fra højre. Inden sidste sæson havde jeg heller ikke scoret mange mål. Man ved, at der hvert år kommer en ny frem som scorer mange kasser, siger Randers-esset, inden han slutter af med et bud på, hvor mange spillere, der i år kommer til at kæmpe om titlen som Superligaens målkonge.

- Jeg tror, der er mange om buddet i og med, at de to, der scorede flest i siet sæson ikke er her mere. Jeg tror, vi bliver fem-seks stykker om det.

Én af dem kan meget vel blive Ronnie Schwartz.

 

 

 

 

Dagens Gossip