Efter ned-touren: Saxo-sportsdirektør tror på Contador

En samlet fjerdeplads i Tour de France er ikke tilfredsstillende for en tidligere vinder som Alberto Contador, men den 30-årige spanier kommer stærkt igen, garanterer Saxo-Tinkoffs sportsdirektør Philippe Mauduit.

- Jeg tror på, at han kommer tilbage, siger Philippe Mauduit.

Franskmanden nægter at være skuffet over spanierens placering. Han mener, at resultatet er naturligt, og det er udtryk for efterveerne af den dopingkarantæne, Saxo-kaptajnen har afsonet.

- Der er ikke noget mærkeligt i det, vi har set med ham i år. Det har vi set i mange andre sportsgrene og med mange forskellige atleter, siger Mauduit.

- Når de er væk i en periode, ser man ofte, at de kommer meget stærke tilbage og vinder lige med det samme. Men så opstår et tomrum på 10-12 måneder, for så skal de genopbygge fundamentet, og de skal arbejde igen for at kunne være konkurrencedygtige i lange perioder.

Alberto Contador blev taget med et ulovligt stof, Clenbuterol, i kroppen under Tour de France 2010. Han vendte tilbage til det danske hold i efteråret 2012, hvor han kort efter kørte Vuelta a Espana, som han vandt.

- Personligt tror jeg på, at han kan komme tilbage, siger Philippe Mauduit.

Contador lå til en samlet andenplads inden næstsidste etape, hvor han gik ned på sidste stigning og derfor måtte nøjes med en fjerdeplads. Han sluttede 7,10 minutter efter vinderen Chris Froome.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip