Efter succesår i Japan: Staal vil tilbage til Europa

Skrevet af admin

07/05/2015

Dagens topnyheder

Ishockeyveteranen Kim Staal tog et lidt usædvanligt karrierevalg, da han sidste år rejste til Japan for at spille i Asia League for Tohoku Free Blades.

Men selv om det på alle måder har været en succesrig sæson for danskeren, slutter det japanske eventyr nu, hvis han selv kan bestemme.

- Jeg vil gerne rykke en tand op og blive lidt mere udfordret. Det er min drøm, at der er nogen, der vil give mig chancen i en lidt bedre liga og finde en rolle til mig. Europa kunne bestemt være en mulighed, siger Kim Staal.

- Hvis ikke det kan lade sig gøre, kan jeg godt komme tilbage til klubben og spille et år mere i Asien. Men førsteprioriteten er altså at tage et skridt op igen, forklarer han.

Den mangeårige målsluger på den danske landshold leverede masser af mål og assist i Asia League.

70 point i 46 grundspilskampe efterfulgt af 13 i syv kampe i slutspillet vidner om, at Staal også i Japan demonstrerede sin målfarlighed og blev en af ligaens profiler.

- Det har været godt for selvtilliden, og så har det udviklet mig som spiller at være derude. Ishockeyen er lidt anderledes. De løber meget hurtigt på skøjterne, men taktisk er der plads til forbedring, og der har jeg kunnet bruge mine kompetencer.

- Der har været en god kemi på vores hold. Vi har haft et fantastisk powerplay, og jeg har fået lavet en masse mål, så det har været et godt år, siger Kim Staal.

Den nu 37-årige forward har spillet hovedparten af sin seniorkarriere i svenske klubber.

I 2011 vendte han hjem til Danmark og spillede to sæsoner i Herlev, inden han i forrige sæson med pæn succes optrådte i Starbulls Rosenheim i den næstbedste række i Tyskland.

Under det igangværende VM i Tjekkiet har Staal fået istid i to af Danmarks hidtidige fire kampe.

/ritzau/