Efterlysning: Denne mand satte ild til Amalienborg og McDonalds

Københavns Politi mener, at det er den samme person, som står bag de påsatte brande på McDonalds og på Amalienborg Slotsplads i sidste uge. Nu har man offentliggjort billeder af manden i håb om at få ham identificeret.

- Vi er overbeviste om, at der er tale om en og samme person. Vi ønsker offentlighedens hjælp til at identificere vedkommende, så vi forhåbentlig kan undgå yderligere forsøg på brandstiftelse fra hans side, siger vicepolitikommissær Bertel Hejlesen, Brandsektionen, Københavns Politi i en pressemeddelese.

Manden dukkede op på McDonald på Kongens Nytorv onsdag den 18. september klokken 20.51, hvor han opførte sig "påfaldende".

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Overvågningsbilleder viser, at han var alene, opholdt sig i restauranten uden at købe noget, flyttede sig lidt rundt og endte med at sidde i området ud for toilettet bagest i restauranten. Klokken 21.08 gik han ud på toilettet, og fire minutter senere forlod toilettet og derefter restauranten. Klokken 21.28 blev en brand på toilettet opdaget. Den var antændt på gulvet.

Se videobilleder fra McDonalds her - artiklen fortsætter under videoen

I lørdags var det så Amalienborg Slotsplads, som var mandens mål.

Han dukkede op på slotspladsen klokken 19.50, hvor han opholdt sig lidt tid, inden han klokken 20.20 tog en flaske op af sin rygsæk. Han overhældte noget stof eller papir med flaskens indhold og satte ild til det, hvorefter han smed det brændende materiale ind i et skilderhus ved Christian IX’s Palæ.

LÆS OGSÅ: Katten Osvald skudt flere gange med paintball-pistol

Bagefter flygtede manden mod Toldbodgade og Amaliehaven.

Den efterlyste mand beskrives som mørklødet med kort, sort hår. På McDonalds om onsdagen var han iført mørk langærmet trøje, kakifarvede bukser med lommer på benene, blå Adidas sko med hvide striber, muligvis model ”Spezial”. Han medbragte en sort rygsæk med teksten ”CRAFT” i hvidt bagpå.

Oplysninger i sagen kan gives til Københavns Politi på telefon 114.

Se billeder af den efterlyste brandstifter herunder:

 

Dagens Gossip