Efterskoler sikrer sig efter Præstø-ulykke

Sikkerheden på landets efterskoler er blevet skærpet som en direkte konsekvens af den snart to år gamle kæntringsulykke i Præstø Fjord.

Det fastslår formanden for Efterskoleforeningen, Troels Borring, i en pressemeddelelse udsendt samme dag som straffesagen mod Lundby Efterskoles forstander, Truels Achton, går i gang.

- Der er ingen tvivl om, at den tragiske ulykke var en øjenåbner, der naturligvis gav anledning til selvransagelse i hele efterskolelandskabet, siger Troels Borring.

Ulykken ved Præstø skete i februar 2011, da en dragebåd fyldt med efterskoleelever og to lærere kæntrede i Præstø Fjord omkring 1,7 kilometer fra Præstø Havn.

Eleverne var på trods af dårligt vejr sejlet ud sammen med to lærere. Den ene lærer druknede ved ulykken, der også har betydet, at flere af eleverne i dag må leve med hjerneskader.

Ulykken sendte chokbølger igennem efterskolerne.

- Det er vores klare overbevisning, at der ikke findes en skole, der ikke har gået sine sikkerhedsinstrukser efter i sømmene efter ulykken, siger Troels Borring.

Efterskoleforeningen har i mange år samarbejdet med friluftsorganisationer om sikkerhedsvejledninger. Siden ulykken er samarbejdet intensiveret, blandt andet med nye vejledninger og afholdelse af kurser.

- Friluftsliv er en stærk og populær del af efterskoletraditionen, og det ønsker vi ikke at ændre på, for vi kan se, at mange unge har stor glæde af det, siger Troels Borring.

Det er op til de enkelte skoler at udarbejde sikkerhedsinstrukser.

Lundby Efterskole blev efter ulykken på Præstø Fjord kritiseret for ikke at have truffet de nødvendige forholdsregler i forhold til sejlads, som var en af skolens populære aktiviteter.

Godt et halvt år efter ulykken kritiserede Havarikommissionen i en rapport Lundby Efterskole for "manglende erkendelse af risici og identificering af faremomenter, der var forbundet med dragebådssejlads".

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip