Eftersøgning af færgeofre genoptages

Færgen, der havde 831 passagerer ombord, stødte fredag aften sammen med et fragtskib og sank hurtigt derefter. Det lykkedes dog andre skibe at redde 629 mennesker op af vandet i live henover natten og lørdag morgen.

Talsmand for den filippinske flåde kaptajnløjtnant Gregory Fabic siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at dårligt vejr har forhindret dykkere i at nå ned til det sunkne skib, hvor mange af de savnede menes at være fanget, men at redningsfolk vil gøre alt, hvad de kan, for at nå ned til skibet, der ligger på 30 meters dybde.

»Det er muligt, at der er luftlommer inde i skibet, og at der kan være overlevende,« siger talsmanden til AFP og tilføjer, at mennesker kan overleve i op mod 72 timer under sådanne forhold.

»Der er stadig håb for, at der kan være overlevende,« siger han.

Filippinske myndigheder oplyser, at både færgen og fragtskibet er sikkerhedsgodkendt, hvilket indikerer, at det skyldes en menneskelig fejl, at et af skibene kom over i den forkerte sejlbane.

Selskabet, der ejer fragtskibet »Sulpico Express 7«, som kolliderede med færgen, har ifølge de seneste oplysninger en kedelig ulykkesstatistik. Ifølge AFP har andre af selskabets skibe været involveret i fire tidligere ulykker, der tilsammen har kostet flere end 5.000 mennesker livet.

Den største tragedie indtraf da en af selskabets færger i 1987 kolliderede med et tankskib og 4.300 personer mistede livet - den største katastrofe til søs i fredstid.

BNB/AFP

 

Dagens Gossip