Eggert vil til OL: Derfor er 1/8-finalen vital

Anders Eggert gider ikke at spekulere i alle mulige veje til finalen ved håndbold-VM i Qatar.

For fløjspilleren er der ikke noget at rafle om i lørdagens sidste gruppekamp mod Polen, selv om et nederlag sandsynligvis sikrer en nemmere vej til finalen.

Det gælder for Danmark om at vinde over polakkerne, så holdet bliver nummer to i gruppe D og dermed får den nemmest mulige modstander i 1/8-finalen, som spilles mandag. For der er en OL-billet på spil, påpeger Eggert.

- Under alle omstændigheder er 1/8-finalen den vitale kamp, hvis man kan snakke om det.

- 1/8-finalen er nærmest vigtigere end alt andet, fordi vi kan komme i OL-kvalen, så vi spiller for at vinde, siger Eggert.

Verdensmesteren i 2015 er automatisk kvalificeret, mens nummer to til syv får adgang til OL-kvalifikationen om at komme med legene i Rio i 2016.

Danmark har været i fire finaler i træk ved de seneste fire slutrunder, og derfor kan en sejr i en 1/8-finale lyde vattet. Ikke desto mindre er det et meget vigtigt delmål lige nu og her.

- Det er svært at have som mål at komme i en kvartfinale, efter hvad der er sket tidligere. Men det er altafgørende for os at komme i den kvartfinale, fordi den giver os adgang til kvalifikationen til OL.

- Den må ikke misses. Men om vi taber i kvartfinalen eller semifinalen er i princippet lidt mere underordnet, hvorimod 1/8-finalen er så vigtig, siger Eggert.

Flensburg-Handewitt-profilen var med ved OL i London i 2012 og vil gerne prøve det igen.

- Jeg har ingen planer om at stoppe. Og mit sidste OL var en fantastisk oplevelse. Det var et af mine absolut største oplevelsesmæssige højdepunkter i karrieren, det var helt fantastisk at være til OL og opleve alt, hvad der var omkring OL.

- Samtidig var jeg ude for den største sportslige fiasko i én kamp. Den ene kamp, der har gjort mest ondt, var nok også til OL. At ryge ud i kvartfinalen til Sverige.

- Vi kunne have fået Ungarn i en semifinale, og vejen til finalen var lagt. Vi var på vej i gang, og så stoppede det, før det blev rigtigt sjovt. OL var noget unikt, og det vil jeg rigtig gerne prøve igen, siger Eggert.

Vinder Danmark eller spiller uafgjort mod Polen ligner det en 1/8-finale mod enten Egypten eller Island, som også spiller lørdag aften.

Taber Danmark til Polen, kan modstanderen i 1/8-finalen i værste fald blive Frankrig, men nok mere sandsynligt Sverige. Det bliver også afgjort lørdag.

Danmarks kamp mod Polen går i gang klokken 19.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip