Egypten: 278 dræbt i regeringsstyrkers angreb på demonstranter

Regeringen har beordret udgangsforbud i 14 provinser og erklæret landet i undtagelsestilstand i en måned.

Morsis Muslimske Broderskab siger, at det reelle antal døde er langt højere end det, som sundhedsministeriet har offentliggjort.

43 fra landets politistyrke er blandt de dræbte, meddeler ministeriet.

Tusinder af Morsi-tilhængere havde slået lejr på to centrale pladser i hovedstaden, siden præsidenten blev afsat af hæren 3. juli og svoret ikke at forlade stedet, før han var tilbage ved magten.

Sikkerhedsstyrkerne stormede lejrene tidligt om morgenen. Skarpskytter var placeret i omkringliggende bygninger, mens helikoptere hang lavt oven over og bulldozere pløjede sig vej gennem demonstranternes barrikader.

Maskerede politifolk rev telte ned og satte ild til dem.

»De smadrede gennem vores vægge. Politi og soldater. De affyrede tåregas mod børn,« siger den 39-årige skolelærer Saleh Abdulaziz, mens han forsøger at stoppe blødningen fra et sår i hovedet.

Egyptens militærstøttede fungerende premierminister forsvarede regeringens beslutning om at give ordrer til at knuse teltlejrene med at myndighederne ikke havde andet valg end at handle.

»Vi mener, at situationen havde nået et punkt, som ingen stat med respekt for sig selv kunne acceptere,« sagde Hazem el-Beblawi, der beskrev demonstrationerne som »spredt anarki med angreb på hospitaler og politistationer.«

Udgangsforbuddet trådte i kraft klokken 21 lokal tid og gælder til næste morgen klokken 6.

 

Dagens Gossip