Egypten og Libyen til FN: Drop våbenembargo i kamp mod IS

Libyens og Egyptens udenrigsministre opfordrer FN's Sikkerhedsråd til at droppe rådets våbenembargo mod Libyen, hvis den militante gruppe Islamisk Stat effektivt skal bekæmpes i landet.

Den libyske udenrigsminister, Mohammed al-Dairi, gjorde det onsdag klart, at det internationale samfund er nødt til at støtte Libyens militær i kampen mod bevægelsen, der har skabt rædsel på tværs af regionen.

- Libyen har brug for en konsekvent udmelding fra det internationale samfund til at hjælpe os med at opbygge vores nationale hærs ressourcer - og dette vil ske gennem en ophævelse af våbenembargoen, så vi kan modtage krigsmateriel og våben i kampen mod denne omsiggribende terrorisme, sagde al-Dairi.

FN har haft en våbenembargo mod landet siden 2011.

Al-Dairi understregede, at Libyen ikke efterspørger en international intervention i landet, men han sagde, at Libyen har bedt om hjælp fra nabolandet Egypten.

Ifølge Egyptens udenrigsminister, Sameh Shoukry, har Egypten besluttet at besvare den libyske forespørgsel ved at sende militær assistance til landet.

Han opfordrer også FN's Sikkerhedsråd til at droppe våbenembargoen.

- Mens en politisk løsning er en absolut nødvendighed, er det ikke et alternativ til at konfrontere terrorisme militært, sagde Shoukry onsdag.

Egypten er klar til den militære indsats, efter at 21 kristne egyptere er blevet halshugget af militante fra Islamisk Stat i Libyen.

Den egyptiske præsident Abdel-Fattah al-Sisi sagde tirsdag, at det er på tide, at det internationale samfund mander sig op i kampen mod Islamisk Stat i Libyen. Han efterlyste ved den lejlighed et mandat fra FN's Sikkerhedsråd for at muliggøre en international intervention i Libyen.

Tunesien, der deler en 500 kilometer lang grænse med Libyen, har dog slået fast, at man her er imod en militær indgriben i nabolandet.

- Tunesien støtter en politisk løsning på krisen mellem de stridende parter i Libyen, sagde premierminister Habib Essid.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip