Egyptens opposition: Valgresultat er svindel

Oppositionen i Egypten siger, at resultatet af folkeafstemningen om en ny forfatning er "svindel," og at den vil anke resultatet, hedder det i en erklæring.

Erklæringen er blevet udsendt af oppositionsgruppen Fronten til National Frelse dagen efter anden og sidste runde af en folkeafstemning om en forfatning, som Det Muslimske Broderskab og islamistiske grupper har domineret udarbejdningen af.

Tysklands udenrigsminister, Guido Westerwelle, siger, at han er bekymret over rapporterne far Egypten, og han opfordrer til en grundig undersøgelse af alle beskyldninger om uregelmæssigheder og svindel.

- Undersøgelserne må ske på en hurtig, transparent og beslutsom måde. Egyptens fremtid kan kun blive en succes, hvis alle sociale grupper rækker ud mod hinanden, siger Westerwelle.

Den tyske udenrigsminister understreger videre, at kompromisvilje og tolerance er afgørende for fremtiden i Egypten.

I Kairo skriver officielle medier, at egypterne vedtog den nye forfatning med næsten to-tredjedeles støtte fra befolkningen.

Men kun omkring 32 procent af vælgerne stemte, viser foreløbige optællinger.

En godkendelse af forfatningen vil medføre parlamentsvalg om to måneder.

I Washington siger republikaneren Ileana Ros-Lehtinen, som er leder af udenrigsudvalget i Repræsentanternes Hus, at den nye forfatning er "et nederlag for den egyptiske befolkning."

- Vi kan ikke fejre, at et autoritært regime er blevet erstattet af et islamisk diktator, siger hun i en erklæring.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip