Egyptens præsident: Nu må vi starte på et nyt kapitel

»Vi ønsker at starte på et nyt kapitel i landets bog; uden ondskab, uden had, uden splittelse og uden sammenstød eller tilsmudsning,« sagde Adli Mansour i talen den 23. juli, der er årsdagen for revolutionen i 1952, hvor den egyptiske hær overtog magten i landet ved et militærkup.

»Nu er det tid til at opbygge vores nation, forliget med fortiden, for en forsonet fremtid,« sagde Adli Mansour mandag, hvor han ikke kom ind på, hvordan han og landets overgangsregering vil arbejde for at samle landet, der har været dybt splittet mellem tilhængere og modstandere af den afsatte islamistiske præsident Mohamed Morsi, der blev fjernet fra præsidentposten den 3. juli.

Sammenstød i Cairo mellem tilhængere og modstandere af den afsatte præsident har mandag kostet fire menneskeliv, og den magtfulde islamistiske bevægelse Det Muslimske Broderskab har hidtil afvist at samarbejde med overgangsregeringen.

Mindst 26 personer blev ifølge AFP såret mandag, da de rivaliserende fraktioner kastede sten mod hinanden, mens kampklædt politi forsøgte at opløse forsamlingerne med tåregas.

Landet har i det hele taget været præget af voldsomme uroligheder siden Mohamed Morsis afsættelse, og 100 mennesker meldes dræbte i sammenstød i denne periode, hvor også militante islamistiske grupperinger har eskaleret voldshandlingerne på den uroplagede Sinai-halvø som hævn.

BNB

 

Dagens Gossip