Egypterne varsler demonstrationer på årsdag

På søndag, der er årsdagen for Mohamed Morsis tiltrædelse, har både modstandere af præsidenten, der kræver hans afgang, og regeringspartiet Det Muslimske Broderskab varslet om demonstrationer. Mange frygter, at det bliver voldsomt, skriver Svenska Dagbladet.

Et medlem af det egyptiske regeringsparti Det Muslimske Broderskab blev torsdag skudt og dræbt under et angreb på partiets hovedkontor i byen Zakazik. Nyheden om angrebet blev bragt på Det Muslimske Broderskabs officielle hjemmeside, hvor en af oppositionens ungdomsgrupper, der er loyal over for den tidligere præsident Hosni Mubarak, bliver beskyldt for at stå bag angrebet.

To personer mistede onsdag livet i sammenstød mellem støtter og modstandere af regeringen.

Præsident Mohamed Morsi advarede onsdag om, at militæret vil blive sat ind, hvis demonstrationerne udvikler sig voldeligt.

Egypten slås med store økonomiske problemer og er i forhandlinger med Den Internationale Valutafond (IMF) om et milliardlån. I den tid, hvor Mohamed Morsi har været ved magten, har landet oplevet et styrtdyk i turisme og udenlandske investeringer, mens arbejdsløsheden er steget, skriver Svenska Dagbladet.

BNB

 

Dagens Gossip