Egyptisk domstol frikender 26 for homo-udskejelser

En egyptisk domstol har mandag frikendt 26 mænd, der var anklaget for "uanstændig opførsel" i forbindelse med en sag om homoseksuel aktivitet.

Mændene blev anholdt 7. december under en natlig politiaktion mod en hammam, som er en offentlig badeanstalt, i Egyptens hovedstad, Kairo.

- Gud er stor. Længe leve retfærdighed, jublede de anklagede, da dommen blev læst op.

Anholdelserne i december blev filmet af en kvindelig journalist, der nogle dage efter bragte optagelserne i tv-programmet "Hidden", der bliver vist på den regeringsvenlige kanal Al-Qahira Wel Nas.

Optagelserne viser næsten nøgne mænd kun iført håndklæder, der bliver slæbt ud af en hammam og sat ind i politivogne.

Egyptisk lov forbyder ikke homoseksualitet, men i stedet er homoseksuelle tidligere blevet anholdt og sigtet for uanstændig opførsel eller for en "seksualpraksis, der strider mod islam".

Politiaktionen mod badeanstalten i Kairo er det seneste eksempel på, at egyptiske myndigheder er begyndt at slå hårdere ned på formodede homoseksuelle.

For tre måneder siden blev otte mænd idømt tre års fængsel for at offentliggøre en video, som ifølge anklagemyndigheden viste et homoseksuelt bryllup. Straffene er senere blevet sat ned til omkring en tredjedel.

Organisationer som Human Rights Watch har fordømt forfølgelsen af homoseksuelle i Egypten og de ydmygende undersøgelser, som formodede bøsser underkastes for at afgøre, om de har dyrket sex med andre mænd.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip