Egyptisk minister overlever bombeattentat

Den egyptiske indenrigsminister, Mohamed Ibrahim, blev torsdag morgen udsat for et bombeattentat nær sit hjem i Kairo. Ministeren er ikke kommet noget til, men der er meldinger om to døde og flere sårede.

- Eksplosionen skete, mens ministeren var på vej i en konvoj fra sit hus i Nasr City til indenrigsministeriet i det centrale Kairo, skriver det statslige nyhedsbureau Mena.

Egyptiske myndigheder oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at politiet har dræbt to personer i forbindelse med attentatet.

Mohamed Ibrahim er blandt de ansvarlige for egyptiske myndigheders voldelige metoder mod demonstranter og støtter af den afsatte præsident Mohamed Mursi, som blev fjernet fra posten af militæret 3. juli.

Den episode udløste en voldsom vrede blandt Mursis støtter i Det Muslimske Broderskab, og det kom til blodig vold over hele landet, da sikkerhedsstyrker ryddede to protestlejre i Kairo.

Bomben eksploderede klokken 10.30 lokal tid.

De første meldinger lød på, at der var tale om en bilbombe, men senere har stats-tv sagt, at det var en genstand, der blev kastet fra en bygning.

Ifølge Reuters' reporter på stedet har vidner fortalt, at en bil eksploderede tæt ved ministerens bil.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip