Eks-minister går af i protest mod ny Sunderland-manager

Det står klart, efter at den nordøstengelske klub søndag præsenterede den 44-årige italiener som ny manager. Sunderland fyrede lørdag nordireren Martin O'Neill efter nederlag hjemme mod Manchester United.

- Paolo glæder sig til udfordringen, der ligger foran ham. Han er passioneret og ser frem til arbejdet. Det eneste, der betyder noget i de næste syv kampe for os alle sammen, er, at vi samler point nok til, at vi kan bevare vores status som Premier League-klub. Jeg tror, at chancerne er blevet væsentligt større med Paolo, sagde Sunderlands formand, Ellis Short, i en pressemeddelelse.

Til gengæld skal han finde en ny næstformand. For den tidligere udenrigsminister, David Miliband, har forladt sin post som næstformand i Sunderland i protest mod udpegningen af Paolo di Canio.

David Miliband er bror til lederen af det britiske socialdemokratiske parti (Labour), Ed Miliband, og Paolo di Canio har sympati for fascismen.

- I lyset af den ny managers tidligere politiske udtalelser finder jeg det rigtigst at fratræde som næstformand, siger David Miliband.

Di Canio har i 2005 til det itlaienske nyhedsbureau ANSA sagt, at han er fascist, men ikke racist.

Paolo di Canio har stor erfaring med fodbold på de britiske øer, da han har spillet for skotske Celtic samt Sheffield Wednesday, West Ham United og Charlton Athletic i England.

Siden tog han tilbage til Italien, hvor han bl.a. spillede for SS Lazio, men i 2011 fik han jobbet som manager for Swindon Town, som han førte til oprykning fra League Two (den fjerdebedste række) i 2012, inden han selv sagde op i februar i år.

Swindon-mandskabet ligger i skrivende stund nummer fire i League One (den tredjebedste række).

Sunderland har et point ned til nedrykningsstregen og spiller første gang med Paolo di Canio i spidsen søndag 7. april ude mod Chelsea.

 

Dagens Gossip