Ekspert advarer mod ulve i Danmark

Sådan lyder advarslen fra en af verdens førende ulveeksperter, Valerius Geist, der er professor ved Faculty of Environmental Design på Universitetet i Calgary i Canada og har skrevet talrige artikler og bøger om ulves adfærd rundt om i verden.

»Hvis ulvenes tilstedeværelse accepteres af mennesker, så vil de angribe børn og svage grupper såsom handicappede,« siger Valerius Geist til Søndagsavisen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Han forklarer over for avisen, at ulve aldrig tidligere har kunnet leve side om side med mennesker i et landskab med marker og menneskelig bebyggelse over det hele.

Valerius Geist tilføjer, at ulven først vil finde føde i skraldespande og jage hunde, katte og husdyr, og at det danske råvildt hurtigt vil blive fordrevet, hvorefter ulven vil angribe mennesker.

Af den grund bør den danske regering sætte en stopper for ulvenes indtog i Danmark, mener han.

»Ulven må fjernes, så snart den dukker op. I stedet må man støtte de internationale bestræbelser på at holde ulvene i store reservater, der er fri for mennesker. Ulvene kan ikke være i kultiverede landskaber,« siger Valerius Geist til Søndagsavisen.

Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, mener at Danmark må acceptere, at den fredede ulv gør sit indtog i Danmark og henviser til, at ulvene ikke har forårsaget meget skade i Tyskland og Sverige. Her yngler ulvene dog primært i mere øde områder.

BNB

 

Dagens Gossip