Ekspert: Danmark skal vinde EM-åbner

Det nye danske kvindelandshold i håndbold er ikke meget for at skrue forventningerne højt op, før holdet i aften tager hul på EM-slutrunden i Serbien med kampen mod Sverige.

Men hvor landstræner Jan Pytlick kalder kampen mod svenskerne helt åben, mener TV2's håndboldkommentator Bent Nyegaard, at danskerne er favoritter i den vigtige åbningskamp mod naboerne.

- Det er bestemt et hold, som Danmark kan matche, vurderer Bent Nyegaard.

- Jeg er uenig med Pytlick, der siger, det er en 50-50-kamp. Jeg mener, det er 60-40 i dansk favør, for det ligger ligesom i hele stemningen omkring det her, at Danmark kommer med rigtig, rigtig meget energi.

- Jeg tror faktisk, at svenskerne er lidt nervøse, for de kan godt se, at der er noget glød i øjnene på de tøser, mener Bent Nyegaard.

Danmark har på seneste haft gode erfaringer med at møde Sverige, som danskerne slog både ved OL i sommer og i træningsturneringen i Norge for ni dage siden.

- Vi så svenskerne til OL og i Møbelringen Cup, og der er ikke noget, der tyder på, at den nye svenske landstræner, Torbjörn Klingvall, vil fravige 6-0-forsvaret.

- Der kommer i hvert fald ikke noget offensivt, hvor Danmark jo nu er gået den anden vej efter også at have stået der på buen i mange år. Og det er en stor forskel til svenskerne, siger Bent Nyegaard.

En sejr over Sverige vil være et mægtigt rygstød til den videre færd i turneringen. Specielt hvis det også bliver til den ventede sejr over Makedonien på lørdag.

- Man skal ikke undervurdere nogen, men alle ved jo, at Makedonien efter al sandsynlighed er det svage hold i denne gruppe, og det bliver Frankrig, Danmark og Sverige, der skal videre.

- Så har man jo et scenarie, at hvis du slår Sverige, så kommer du til mellemrunden med point, og så skal der ikke mere end en sejr til i mellemrunden, før det begynder at blive rigtigt spændende, siger Bent Nyegaard.

Danmarks kamp mod Sverige spilles i aften klokken 20.15.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip