Ekspert: Danmark skal vinde EM-åbner

Det nye danske kvindelandshold i håndbold er ikke meget for at skrue forventningerne højt op, før holdet i aften tager hul på EM-slutrunden i Serbien med kampen mod Sverige.

Men hvor landstræner Jan Pytlick kalder kampen mod svenskerne helt åben, mener TV2's håndboldkommentator Bent Nyegaard, at danskerne er favoritter i den vigtige åbningskamp mod naboerne.

- Det er bestemt et hold, som Danmark kan matche, vurderer Bent Nyegaard.

- Jeg er uenig med Pytlick, der siger, det er en 50-50-kamp. Jeg mener, det er 60-40 i dansk favør, for det ligger ligesom i hele stemningen omkring det her, at Danmark kommer med rigtig, rigtig meget energi.

- Jeg tror faktisk, at svenskerne er lidt nervøse, for de kan godt se, at der er noget glød i øjnene på de tøser, mener Bent Nyegaard.

Danmark har på seneste haft gode erfaringer med at møde Sverige, som danskerne slog både ved OL i sommer og i træningsturneringen i Norge for ni dage siden.

- Vi så svenskerne til OL og i Møbelringen Cup, og der er ikke noget, der tyder på, at den nye svenske landstræner, Torbjörn Klingvall, vil fravige 6-0-forsvaret.

- Der kommer i hvert fald ikke noget offensivt, hvor Danmark jo nu er gået den anden vej efter også at have stået der på buen i mange år. Og det er en stor forskel til svenskerne, siger Bent Nyegaard.

En sejr over Sverige vil være et mægtigt rygstød til den videre færd i turneringen. Specielt hvis det også bliver til den ventede sejr over Makedonien på lørdag.

- Man skal ikke undervurdere nogen, men alle ved jo, at Makedonien efter al sandsynlighed er det svage hold i denne gruppe, og det bliver Frankrig, Danmark og Sverige, der skal videre.

- Så har man jo et scenarie, at hvis du slår Sverige, så kommer du til mellemrunden med point, og så skal der ikke mere end en sejr til i mellemrunden, før det begynder at blive rigtigt spændende, siger Bent Nyegaard.

Danmarks kamp mod Sverige spilles i aften klokken 20.15.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip