Ekspert: Derfor bliver Oleg Tinkov skrottet

Nyheden om den russiske hovedsponsor Oleg Tinkov tilbagetrækning fra Riis Cycling er skidt nyt for Bjarne Riis, der dermed går glip af adskillige sponsorkroner.

- Det er klart, at det ikke er rart at miste omkring 6-7 millioner Euro på budgettet. Det kan et professionelt cykelhold tydeligt mærke. Så medmindre de finder en ny co-sponsor hurtigt, er det meget alvorligt, siger cykelkommentator på Eurosport, Thomas Bay.Han vurderer, at årsagen til bruddet skal findes flere steder. Deriblandt en mindre magtkamp mellem Riis og Tinkov.

- Bjarne Riis har haft en samarbejdspartner, som gerne vil fylde rigtig meget. Også på de sportslige beslutninger. Jeg tror ikke, Bjarne har haft lyst til at afgive magten der, siger Thomas Bay og fortsætter:

- Historien viser også, at Bjarne gerne vil have Tinkovs penge, men han fylder bare mere og mere. Også i forhold til, at han vil have flere russere på holdet for at få mere værdi for sit sponsorat.  

Ifølge Thomas Bay skal man heller ikke underkende betydningen af, at Oleg Tinkov efter alt at dømme ikke har været tilfreds med udbyttet af sit sponsorat.

- Skal man skære ind til benet, drejer det sig nok også om økonomien. Tinkov føler ikke, han får det ud af det, som Saxo Bank får. Det har jo også været fremme, at han gerne ville have, at navnet er Tinkoff-Saxo Bank. Det er i hvert fald noget af det, som det forlyder, man har forhandlet om.

- Samtidig er han jo også en varmblodet russer, der ikke føler, det er gået skidegodt under Touren, lyder analysen fra Thomas Bay.Nu er jagten gået ind på en ny co-sponsor, der sammen med Saxo Bank skal sørge for kapitalen til Riis Cycling. En jagt, der kan vise sig at blive noget af en udfordring for Bjarne Riis. For som Thomas Bay udtrykker det:

- De er jo ikke det varmeste brand i cykelsporten lige nu.

 

Dagens Gossip