Ekspert: Hjulmand kan udfylde tomrummet i FCM

Skrevet af admin

26/06/2015

Dagens topnyheder

Det bliver meget svært at finde en fuldgyldig erstatning for Glen Riddersholm, når fodboldklubben FC Midtjylland skal finde sin næste cheftræner.

Det mener DR's ekspertkommentator Jan Kalborg.

- Det er et kæmpestort tomrum, som bliver svært at fylde ud. Glen har betydet rigtig meget for klubben. Ikke kun i de sidste par sæsoner, men lige fra klubbens start, siger Jan Kalborg.

Især Glen Riddersholms evne til mandskabspleje har flere af FCM-spillerne givet udtryk for, at de vil savne.

Jan Kalborg vurderer da også, at netop mandskabspleje er noget, FCM-ledelsen vægter højt i jagten på en ny cheftræner.

En oplagt kandidat er tidligere træner i FC Nordsjælland og Mainz, Kasper Hjulmand.

- Hjulmand er lige nu den absolutte topfavorit til posten. Han har masser af erfaring. Han har trænet i Bundesligaen, og han har også været i Champions League. Desuden er han kendt for sin unikke mandskabsbehandling, siger Jan Kalborg.

- Glen Riddersholm formåede at skabe en "vi-følelse", og han kan få spillere til at yde det maksimale. Det er en af hans spidskompetencer, og jeg tror, at FCM ønsker noget lignende hos den kommende træner. Og det har Kasper Hjulmand.

Allerede i juli begynder Superligaen, mens klubben også skal spille kvalifikationskampe til Champions League.

Riddersholms afgang kommer som et kæmpe chok for klubben, og DR's ekspert vurderer, at trænerrokeringen bliver et forstyrrende element i FCM.

- Det er dårlig timing. Lige meget, hvor meget de prøver at tegne et skønmaleri, så havde de slet ikke brug for det her. Klubben prøver at dæmpe tingene ved at sige, at det nok skal gå, men det er meget dårlig nyt frem mod en vigtig tid, siger Jan Kalborg.

/ritzau/