Ekspert om nyt vurderingssystem: »Man tager boligejerne som gidsler«

Ifølge Thomas Rønfeldt, lektor i skatteret ved Aalborg Universitet, er det en meget kritisabel beslutning.

»Jeg mener, at det er en meget, meget forkert beslutning. Man tager skatteyderne som økonomiske gidsler og siger til dem, at man godt ved, at de har betalt for meget i skat, men at man ikke vil betale pengene tilbage til dem før om tre år. Ja, man tvinger faktisk skatteyderne til at være en kassekredit for staten,« siger Thomas Rønfeldt.

Ifølge Thomas Rønfeldt betyder beslutningen for boligejere med en for høj boligvurdering, at deres rådighedsbeløb bliver indskrænket, fordi staten tvinger dem til at låne skattepengene til statskassen. Derudover kan det også være problematisk for dem, som står over for at skulle sælge deres bolig de kommende år, da ejendomsvurderingen har betydning for ejendommens værdi.

»Man burde give borgerne mulighed for at klage nu, så de kan få pengene tilbage. Den her beslutning er meget kritisabel i forhold til retssikkerheden for de skatteydere, man allerede i dag ved, har betalt for meget. De bør få deres penge tilbage, og det skal de have nu,« siger Thomas Rønfeldt.

Et nyt system for de offentlige ejendomsvurderinger skal nu udvikles af et ekspertudvalg, som regeringen nedsætter. Det skal være klar i 2014 til implementering i 2015, og indtil der kommer et nyt system, skal boligejere betale skat ud fra 2011-vurderingen. At der er brug for et nyt vurderingssystem, er Thomas Rønfeldt helt enig i:

»Det system, vi har i dag. laver så mange fejl. Om det nye skal være en ny beregningsmodel eller et helt nyt system for opkrævning af ejendomsskatter, må vi nu lade ekspertpanelet finde ud af,« siger han.

 

Dagens Gossip