Ekspert om skattesag: Ikke nok til at drage juridiske konsekvenser

»Det her er ikke en rygende pistol. Det er lidt det samme som vedrørende Kristian Jensen (V), nemlig at det er oplysninger, der er interessante, men det er ikke nogle, der i sig selv lægger ansvar på nogle ministre. Det interessante er, hvad meldingerne præcist er gået på, og om man den gang havde en forventning om, at de reformer og initiativer, man havde sat i gang, faktisk kunne løse problemerne,« forklarer forvaltningsretsekspert Sten Bønsing, lektor ved Aalborg Universitet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har Skatteministeriet forsøgt at få rejst sagen i Folketingets Økonomiudvalg under den tidligere VK-regering, men den plan blev bremset af Finansministeriet, som angiveligt var modstander af Skatteministeriets plan for at rette op på problemerne med ejendomsvurderingerne. Sagen blev dermed aldrig forelagt Økonomiudvalget.

Problemet med de fejlagtige ejendomsvurderinger skulle ifølge Ekstra Bladet være blevet drøftet mellem toppen af Skatteministeriet og Finansministeriet over flere år, uden at der blev gjort noget ved det.

Ifølge Sten Bønsing vil de juridiske konsekvenser afhænge af, hvad der i øvrigt er af detaljer og oplysninger om sagen.

»Det her i sig selv er overhovedet ikke nok til at drage nogle juridiske konsekvenser, men det kan være det første element i, om man vil interessere sig nærmere for sagen,« siger Sten Bønsing.

Han fortæller videre, at det nu er en politisk vurdering at beslutte, hvad der videre skal ske, enten om Folketinget vil beslutte, at der skal laves undersøgelser, eller om regeringen vil igangsætte undersøgelser, interne eller uvildige.

Rigsrevisionens konklusioner fik onsdag Folketingets statsrevisorer til at rette den næsthårdeste kritik overhovedet muligt – en såkaldt »skarp påtale« mod Skatteministeriets forvaltning, og de understregede, at politiske overvejelser om at ændre en lovgivning aldrig kan begrunde, at gældende lov ikke overholdes.

 

Dagens Gossip