Ekspert: Strengere straffe til kriminelle uden effekt

Politikerne skal tænke sig om, inden de strammer reglerne for udviste kriminelle udlændinge.

Advokat og ekspert i udlændingeret Gunnar Homann siger til Ritzau, at han tvivler på, at hårdere straffe vil få færre til at forsøge at genindrejse i Danmark.

- Inden for de seneste år er reglerne for at overtræde et indrejseforbud skærpet væsentligt.

- Tidligere fik de en advarsel, men i dag er udgangspunktet en frihedsstraf på 10 dage. Den kan så stige, og der er udlændinge, som har siddet mange måneder, fordi de har overtrådt et indrejseforbud, siger Gunnar Homann.

Når et stigende antal trods risikoen for en fængselsstraf rejser ind, vurderer han, at det for nogles vedkommende skyldes en tæt tilknytning til Danmark.

- De har familie her, måske en ægtefælle, og derfor tager de chancen og rejser ind, måske fra Sverige. Andre pendler rundt mellem forskellige europæiske lande, selv om de ved, at de risikerer at blive straffet, siger Gunnar Homann.

Ifølge tal fra Rigspolitiet bryder op mod halvdelen af de udlændinge, der udvises af Danmark på grund af berigelseskriminalitet, helt bevidst deres indrejseforbud.

I 2011 blev 368 personer anmeldt, mens tallet var steget til 435 personer i 2013.

De seneste kvartalstal viser, at stigningen er fortsat i 2014, hvor mindst 476 personer er blevet anmeldt for at have overtrådt deres indrejseforbud.

Ingen kender den præcise forklaring på stigningen, men større fokus på problemet og flere indrejseforbud er nærliggende forklaringer, siger Gunnar Homann.

- Vi mangler en nærmere analyse af bevæggrundene, men det er ifølge min vurdering tvivlsomt, om strengere straffe vil løse problemet, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip