Ekspert: For tidligt farvel til Kolding

Fyringen af Eivind Kolding kommer som en stor overraskelse for Anders Drejer, der er professor i Økonomi og Ledelse ved Aalborg Universitet. Også selv om det ikke endnu er lykkedes den nu tidligere administrerende direktør i Danske Bank at skabe positiv stemning og vækst.

»Den havde jeg ikke set komme. Det er jo ikke noget, man plejer at gøre i Danske Bank. Man plejer at have folk siddende i rigtig mange år,« siger Anders Drejer,

Han vurderer, at det er for tidligt at vælte Eivind Kolding af pinden og konkludere, at der er brug for nye kræfter og ny struktur.

»Det rigtige for Danske Bank er at komme i offensiven, og det forudsætter, at man har et bedre image. Det får du ikke på et eller to år. Det er et lang sejt træk, så jeg synes ikke, at han har fået meget snor, når man ser det i dag,« siger han og uddyber, at man kunne have set tiden an i måske to år endnu. Her mener, Anders Drejer nemlig, at man generelt vil se et positivt stemningsskifte i samfundet, der kunne rette sig mod Danske Bank. 

Ifølge Danske Banks udmelding, så er der brug for en administrerende

direktør med »dybere bankkompetencer«. Og derfor er det også Thomas F. Borgen, der overtager posten. Anders Drejer undrer sig over det

argument.

»Så har de jo begået en fejl ved at ansætte ham for to år siden, hvis det er konklusionen nu,« siger han og pointerer, at Danske Bank jo udmærket var klar over hans baggrund og kompetencer, da de satte ham på posten.

Danske Bank søger tilbage mod en mere bankorienteret ledelse, fordi det ikke er lykkedes at få ændret bankens image ved at hive en mand ind udefra. Men Anders Drejer kan ikke se, at en direktør med flere bankkompetencer nødvendigvis kan få Danske Bank på rette kurs.

»Det virker som det sikre og solide valg. Jeg ville jo tænke, at det skulle være en stærk kommunikatør, som kan få vendt stemningen både ind - og udadtil. Jeg tror ikke, at det er ham, der kan vende skuden. Det kan være, at han kan få medarbejderne til at være glade,« siger han.

 

Dagens Gossip