»Amerikanerne har besluttet sig for ikke at lade sig skubbe rundt i manegen denne gang. Hvis Nordkorea forsøger at teste USA og Sydkorea militært, vil man svare passende igen militært,« siger han og henviser til, at USA tidligere været eftergivende over for den skarpe nordkoreanske retorik og undladt at svare igen på nordkoreanske militære aktioner, som da Nordkorea angiveligt sank den sydkoreanske corvette Cheonan i marts 2010.
Den amerikanske forsvarsminister, Chuck Hagel, meddelte onsdag, at Nordkorea udgør »klar og reel« trussel, og ifølge Mads Fuglede bliver situationen på den koreanske halvø fulgt med stor alvor fra amerikanske beslutningstagere. Men den almindelige amerikaner følger ikke sagen særligt intenst.
»Amerikanerne er dybt forundrede over, at der findes et land som Nordkorea, der sender de signaler, det gør. Men forundringen er også iblandet en stor nervøsitet, fordi Nordkorea efter al sandsynlighed er en atommagt,« siger han.
Siden en nordkoreansk atomprøvesprængning i februar i år, er de militære øvelser blevet suppleret med en kraftigt skærpet retorik over for omverdenen. Senest konstaterede det nordkoreanske regime onsdag, at der var givet »bemyndigelse« til et atomangreb mod USA.