Eksperter advarer: Smid ikke billeder af dine børn på Facebook

Det vrimler med billeder af små børn på Facebook, men sådan burde det ikke være.

Det mener blandt andet Pernille Tranberg, der har firmaet Digital Idenditet og i øvrigt underviser på Syddansk Universitet.

- Børn bør selv have ret til at bestemme, hvad der findes af billeder af dem på nettet. Andet er mangel på respekt for børnenes privatliv, siger hun til dr.dk.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Forældre lægger ofte sjove billeder af ders børn i pudsige situationer ud på Facebook, men eksperterne advarer mod, at disse billeder jo bliver liggende længe - eller for altid.

- Når forældre lægger billeder af deres små børn på nettet, tænker de måske ikke over, at de kan blive en del af barnets digitale liv i mange år. Det er nærmest umuligt at få fjernet ting, der først er spredt, siger Rikke Frank Jørgensen, der forsker i privatliv på sociale medier ved Institut for Menneskerettigheder.

Pernille Tranberg kender et eksempel, hvor en 9-årig pige blev mobbet på grund af et billede, som forældrene syntes var sjovt at lægge ud.

Dertil kommer billeder af nøgne børn, som man skal undgå fordi de kan blive misbrugt af pædofile.

Hvad er din holdning til billeder af børn på Facebook - tænker du over hvad du lægger ud?

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip