Eksperter uenige om nedrykningHvem rykker ud af Superligaen? Spørgsmålet splitter eksperter.

Brøndby og Horsens kæmper om at undgå den sidste nedrykningsplads, og det hele kan ende med at blive afgjort i sidste runde, når de to hold møder hinanden.

De danske fodboldeksperter er da også uenige om, hvem der trækker det korteste strå. Det eneste sikre, de kan blive enige om, er, at det er mere end svært at spå om.

DRs fodboldekspert, Jan Kalborg, peger på Horsens som den anden nedrykker sammen med Silkeborg.

Sikker mavefornemmelse

- Jeg har hele tiden haft en sikker mavefornemmelse om nedrykningskampen. Det kommer til at dreje sig om Silkeborg og Horsens, og den ene er jo sikker. Jeg tror stadig, Horsens bliver den anden, siger han.

Samme bud kommer fra Canal9s Stig Tøfting, der ikke ændrer mening, på trods af at Horsens med en sejr over Silkeborg mandag aften rykkede forbi Brøndby i tabellen.

- Jeg siger det samme, som jeg har sagt de sidste fire måneder, og det er, at det bliver Silkeborg og Horsens, der rykker ned. Også selvom Brøndby igen er under stregen, siger han.

Brøndby har fået point i de sidste fire kampe i træk, og Jan Kalborg forventer også, at det bliver til point i en på papiret svær hjemmekamp mod Nordsjælland. Samtidig mener han, at Horsens har en lige så svær kamp på udebane mod Sønderjyske.

- Jeg tror, Brøndby formår at hive sig op mod Nordsjælland på hjemmebane. I hvert fald så de får den altafgørende kamp i Horsens på mandag. Jeg er ikke sikker på, at Horsens vinder kampen mod Sønderjyske, der skal bruge et point for at være helt sikker. Den er meget åben, men jeg tror, det bliver Brøndby, der får sneget sig over stregen, siger han.

Den omvendte melding

Den omvendte melding kommer fra to tidligere Brøndby-spillere, der har svært ved at se, at Brøndby klarer sig.

- Tendensen er, at Horsens får point mod Sønderjyske, og Brøndby formentlig ikke får point mod Nordsjælland. Brøndby kan håbe på, at de kan holde sig inde for tre points afstand til Horsens. Det ser ud til, at Nordsjælland har fundet formen på et skidt tidspunkt for Brøndby, og omvendt har Sønderjyske mistet momentum, så det er en lille gave til Horsens, siger ekspert på TV3 Sport, Jesper Thygesen, der ikke tror, at Brøndby kan vinde den sidste kamp mod Horsens.

- Det mest sandsynlige for mig er, at Brøndby skal bruge en sejr på udebane mod Horsens i sidste kamp, og det tvivler jeg på, de kan. Der er en historik omkring Horsens, når de møder Brøndby. Der præsterer de rigtig godt, og kan de klare den med uafgjort, tror jeg, Brøndby rykker ud.

Kan være afgjort i morgen

Ekspert på TV3 Sport, Peter Graulund, har heller ikke den store tiltro til, at hans tidligere klub kan kæmpe sig over stregen. Det er slet ikke sikkert, at det bliver til en finale i sidste runde, mener han.

- Som de sidste par kampe har været, tror jeg desværre, det bliver Brøndby, der rykker ud. Jeg så Horsens spille en rigtig fin kamp, velvidende at de skal møde Sønderjyske. Spiller Sønderjyske på samme måde som mod AGF, tror jeg, at Horsens slår Sønderjyske. Brøndby skal møde Nordsjælland, der spiller det her fantastiske fodbold og er svære at slå, så det kan muligvis allerede være afgjort på torsdag, siger Graulund, der dog håber, at det hele først bliver afgjort i den sidste kamp.

- Set på de to sidste kampe - og på deres modstandere - så tror jeg, det kan afgøres på torsdag (i morgen, red.), men jeg håber, vi kan få den her vanvittige, dramatiske finale på mandag. Der kan alt ske, det er ligesom en pokalfinale, og man aner ikke, hvem der vinder, siger han.

Helt ude i teorien

For ekspertkommentator på TV3+, Peter Kjær, er det helt umuligt at spå om hvem, han tror, rykker ned. Begge hold har en lige svær kamp i morgen, og kampen mellem de to er helt lige, mener han.

- Brøndby hjemme mod Nordsjælland kontra Horsens mod Sønderjyske, der jo helt ude i teorien kan rykke ned på målscoren. Der synes jeg ikke, der er den store forskel på deres program. Jeg vil helst være i omklædningsrummet hos dem, der kan klare det med et kryds i sidste runde. Det er klart. Ud fra det, der skete mandag, kan man ikke sige, at det bliver dem eller dem, der rykker ned, siger Peter Kjær.

 

Dagens Gossip