Eksplosion på fabrik: 33-årig mand er kvæstet

En 33-årig mand er ifølge Nordjyllands Politi kvæstet efter en gaseksplosion i en hærdeovn på en fabrik i Brønderslev tirsdag formiddag.

Eksplosionen er sket på plastikfabrikken Altuglas på Industrivej i Brønderslev. Eksplosionen skete tirsdag formiddag kort efter klokken 9.

- Da brandvæsnet kommer frem, er der kun mindre ild, og der bliver sendt røgdykkere ind, som redder en person ud, der har været savnet, fortæller Poul Badsberg, der er vagtchef hos Nordjyllands Politi.

- Han er meget alvorligt tilskadekommen og er kørt med politieskorte til Aalborg Universitetshospital, fortæller Poul Badsberg til Ritzau.

Ifølge vagtchefen har eksplosionen været så kraftig, at både vinduer og døre er blæst ud.

- Men vi ved ikke, hvad der har været årsag til eksplosionen.

Ved eksplosionen blev en 500 kilo tung dør til hærdeovnen blæst ud. Døren har ramt manden, som også er blevet forbrændt ved ulykken.

Selve branden efter eksplosionen har været begrænset og er under kontrol. Den har ikke skabt yderligere fare.

Politiet har underrettet Arbejdstilsynet, som nu skal undersøge de nærmere forhold. Arbejdstilsynet bliver altid tilkaldt, når der sker arbejdsulykker.

Altuglas er en fransk ejet virksomhed, som blandt andet producerer akrylplader, også kendt som plexiglas.

Fabrikken havde i 2011 fornemt besøg, da prins Henrik i forbindelse med et besøg i byen lagde vejen forbi den fransk ejede fabrik.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip