Eksportmillioner sætter dansk økologi på europakortet

Eksport af danske økologiske varer har i kroner og øre været kraftigt stigende i de seneste år med en firedobling fra 2006 til 2011. Den positive tendens understøtter regeringen nu med midler til eksportfremme for i alt 12 millioner kroner fra Økologifremmeordningen.

- Eksport af økologiske fødevarer bidrager til grøn omstilling, nye arbejdspladser og et større økologisk landbrugsareal. Derfor gøder regeringen det spirende økologiske eksporteventyr med 12 millioner kroner, siger fødevareminister Mette Gjerskov (S).

De 12 millioner fordeles med 6,4 millioner kroner til uddannelse i danske økologiske virksomheder, mens 5,6 millioner kroner går til at danske økologiske varer bliver vist på store fødevaremesser i Europa.

Økologifremmeordningen støtter blandt andet produktionen og afsætningen af økologiske fødevarer. Pengene til styrket eksportindsats administreres af NaturErhvervstyrelsen på baggrund af eksportstrategien og efter indstilling fra Det Økologiske Fødevareråd.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip