Ekstra penge på vej til lockout-lærere

Hvis den varslede lockout mod folkeskolelærerne bliver en realitet 1. april, så kan de konfliktramte lærere forvente en økonomisk håndsrækning fra gymnasielærerne.

Det er der opnået enighed om onsdag aften på et møde i Gymnasieskolernes Lærerforenings (GL) højeste myndighed, repræsentantskabet.

- Det er blevet besluttet, at vi går ind og støtter folkeskolelærerne og andre uddannelsesområder, hvis de ender i en lockout, siger GL's næstformand, Annette Nordstrøm Hansen, til Ritzau.

Pengene skal hentes fra GL's egen konfliktfond og beløbet være af en væsentlig størrelse, fastslår næstformanden. Dog har repræsentantskabet endnu ikke lagt sig fast på konkrete tal.

- Det gør vi på et af vores kommende møder. Men det er klart, at der er kommet et klart signal fra vores repræsentantskab om, at det skal være en støtte, der kan mærkes, siger Annette Nordstrøm Hansen.

Kommunernes Landsforening (KL) har varslet lockout af 50.000 folkeskolelærerne fra 1. april, efter at forhandlingerne om lærernes overenskomst brød sammen i sidste uge.

Tvisten er lærernes arbejdstid. Hvis KL får sin vilje, skal lærerne i fremtiden undervise mere, og landets skoleledere skal have mere magt over lærernes arbejdstid.

Men det vil betyde en mindre fleksibel skole og ikke mindst gå ud over kvaliteten af undervisningen, lyder kritikken.

GL har selv været gennem benhårde overenskomstforhandlinger efter nytår. Og ligesom folkeskolelærerne føler de sig trynet i forhandlingerne, der dog endte med en overenskomstaftale.

- Den mangel på forhandlingsvilje, som folkeskolelærerne er blevet mødt med, er den samme som for vores vedkommende. Vi har også oplevet forhandlinger, som har været skinforhandlinger, siger GL-næstformanden.

- Vores modstandere har på ingen måde været interesseret i en dialog med os. Det er stort set det samme, vi hører fra de andre uddannelsesområder.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip