Ekstra støtte til hjerneskadede borgere

Hjerneskadekoordinatoren vejleder i forhold til ændrede livsvilkår i hjemmet, på arbejde og i fritiden, og sikrer sammenhæng imellem sygehuset og kommunen.

Giver ekstra støtte
- Med ansættelsen af hjerneskadekoordinator Hanne Philipsen får vi mulighed for at give ekstra støtte til borgere og pårørende. At blive ramt af en hjerneskade kan have store konsekvenser for en borger og dennes pårørende. I sådan en situation er det vigtigt, at give sammenhæng og overskuelighed, i et forløb, hvor målet er at komme tilbage til en selvstændig og meningsfuld hverdag, siger formand for sundhedsudvalget, Jesper Rosanes.

Sikrer helhed og sammenhæng
- I forbindelse med, at vi udarbejdede handicapplanen, holdt vi et borgermøde. Her kom det frem, at borgerne ønsker bedre koordination og et mere smidige forløb. Derfor er vores mål i handicapplanen at sikre helhed og sammenhæng i den måde, borgerne oplever kommunen på, og her er hjerneskadekoordinatoren en vigtig brik, siger formand for socialudvalget, Jørgen Jørgensen.

Nyt hjerneskadecenter
Den styrkede indsats på området betyder også, at der midt i 2013 etableres et hjerneskadecenter, hvor man kan samle de helhedsorienterede og intensive rehabiliteringsforløb, for borgere med hjerneskade.

Foto: Arkiv

 

Dagens Gossip