Ekstrem hedebølge på USAs vestkyst

En farlig hedebølge har lagt sig over flere stater i det sydvestlige USA, og termometrene i de værst ramte områder viser mere end 50 grader celsius.

Den ekstreme varme plager meget af Californien og Nevada samt dele af Arizona, hvor aircondition-maskinerne kører for fuld blæs indendørs.

Til en udendørskoncert fredag i underholdningsmekkaet Las Vegas blev 34 dehydrerede og udmattede publikummer kørt på hospitalet.

Langt værre er vejret for de mexicanere, der forsøger at krydse grænsen til USA illegalt gennem ørkensandet i Arizona.

I løbet af ugen er mindst tre mennesker fundet døde, og de er sandsynligvis bukket under i varmen ifølge den amerikanske grænsemyndigheder, som har skruet op for deres patruljering.

Temperaturerne nåede ved middagstid lørdag lokal tid 46 grader i Phoenix, 42 grader i Tucson, Arizona, og 43 grader i Las Vegas.

I Death Valley, der ligger i det sydlige Californien og er et af de varmeste steder på jordkloden, kan temperaturerne nå helt op på 53 grader søndag.

Los Angeles Times skriver, at meteorologer i Phoenix som et eksperiment satte en bageplade med ubagte småkager ind i forruden på en varevogn. De var færdigbagte efter nogle timer i varmen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip