Ekstreme ventetider for handicappede

»Det er ikke i orden. Det kan dreje sig om mange penge, som folk står og mangler akut. Eller det kan handle om boligombygning til handicappede, hvor folk ikke kan bruge deres bolig i flere år,« siger formanden for Danske Handicaporganisationer, Stig Langvad, til Avisen.dk.

Hos Børn Vilkår oplever man en lignende problemstilling.

»Problemet ved rigtig mange af de sager er, at når der endelig kommer en afgørelse fra nævnet – uanset om den er positiv eller negativ – så vil løbet være kørt. Så vil problemet blevet uaktuel,« siger Ingrid Hartelius Dall, juridisk konsulent i Børns Vilkår, til Avisen.dk

»Så vil den støttefunktion, særlig kørestol eller behandling, som barnet (eller den voksne, red.) havde behov for, ikke længere være aktuelt, fordi barnet vil være videre,« tilføjer hun.

I Hovedstaden var på disse områder en liggetid på ét år og tre måneders. En opgørelse fra 17. januar viser ifølge Avisen.dk, at liggetiden - som er den tid, en sag venter på at blive taget op - var på et år og tre måneder i Hovedstaden. Hos Statsforvaltningen Hovedstaden peger man blandt andet på, at flere er begyndt at klage. Den primære årsag er imidlertid afskedigelser af syv medarbejdere, lyder det.

»Vi har aldrig oplevet så lange sagsbehandlingstider før,« siger Niels Preisler, direktør for Statsforvaltningen Hovedstaden, til Avisen.dk.

»Det svarer til cirka en fjerdedel af medarbejderne, hvilket er ganske voldsomt,« tilføjer han og forklarer, at afskedigelserne var nødvendige på grund af en stram økonomi.

Stig Langvad fra Danske Handicaporganisationer opfordrer til, at man får iværksat en særlig indsats rettet for at sikre en højere kvalitet i kommunernes sagsbehandling.

 

Dagens Gossip