Ekstremsejlere vil være fyrtårn for dansk sejlads

Co-skipperne Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner har for længst slået deres navne fast blandt de absolut dygtigste sejlere i verden.

De deltager i den hurtige professionelle sejlsports-serie Extreme Sailing Series og håber, de med deres katamaran kan åbne danskernes øjne op for professionel sejlads. Også når OL’s flamme er slukket.

- Sejlsport i Danmark får ikke meget bevågenhed. Vi håber selvfølgelig, at vi med dette projekt kan være med til at åbne øjnene lidt for sejlsport, og hvad den har at byde på.

- I Danmark er det typisk ved OL, at man ser sejlsport, men så er det hurtigt glemt igen, siger Jes Gram-Hansen.

Sammen med Rasmus Køstner står han i spidsen for det eneste danske hold, der sejler med i Extreme Sailing Series. Her dyster 40-fods katamaraner i at være hurtigst i adskillige løb fordelt over hele året.

De sejler hurtigere end vinden og når en hastighed på over 55 kilometer i timen. Ofte går det så stærkt, at katamaranen slipper vandet og flyver flere meter over bølgerne.

Og ved at være med i netop denne ekstremserie, hvor sponsorer ofte står for udgifter til både, udstyr og mandskab, håber danskerne at inspirere flere unge til at turde drømme om en karriere indenfor sejlsport.

- Jeg tror, at det har en stor betydning for dansk sejlsport, at vi er med i denne serie.

- Jes og jeg vil rigtig gerne have, at dette hold kan være et fyrtårn i dansk sejlsport, være med til at præge nogle ungdomssejlere og vise dem, at hvis man arbejder hårdt og målrettet, kan man få en fremtid i professionel sejlsport, siger Rasmus Køstner.

Extreme Sailing Series sejlede i 2014 i Singapore, Oman, Qingdao, Skt. Petersborg, Cardiff, Istanbul og Nice, inden der i december blev sejlet finale i Sydney. Det danske hold endte på en samlet ottendeplads.

Det danske hold er med igen, når den nye sæson begynder i Singapore fra 6. til 9. februar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip