Ekstremt vintervejr skaber kaos i Vesteuropa

Voldsomme snemængder og isnende kulde har skabt kaos i det vestlige Europa.

Tusindvis af passagerer er strandet i Londons internationale lufthavn, og flere er omkommet i Spanien, Portugal, Skotland og Frankrig.

Spejlglatte veje i Frankrig resulterede i weekenden i flere trafikulykker med dødelig udgang.

Tre franske soldater, som var på vej til Mali for at kæmpe mod militante islamister, blev dræbt i et sammenstød med flere andre køretøjer.

I alt mistede seks mennesker livet på de glatte veje lørdag, og franske meteorologer advarer om mere sne i den nordlige og sydøstlige del af landet.

Også i Spanien, Portugal og Skotland har snestorm og frostgrader krævet menneskeliv.

I Skotland mistede fire bjergbestigere livet, da de blev ramt af en lavine. En femte blev kvæstet, mens en sjette overlevede uden skrammer, oplyser politiet.

I Spanien blev to mænd dræbt i byen Cartagena, da en snestorm væltede en mur ned over dem, og i Portugal omkom en ældre mand, da kraftige vindstød kastede ham ind i en dør.

Også flytrafikken er hårdt ramt af det ekstreme vintervejr. Det franske flyselskab Air France har indstillet 40 procent af alle flyvninger til og fra Paris på grund af kraftigt snefald.

Også det sydligste Frankrig er ramt af kraftigt snevejr, og enkelte steder er der faldet mellem 15 og 20 centimeter, hvilket har givet store forsinkelser på togtrafikken.

I Londons Heathrow-lufthavn var flere tusinde passagerer tvunget til at overnatte, fordi hundredvis af fly var aflyst.

- Der ligger folk overalt. Det føles som om, at der har været en naturkatastrofe, siger Jerry Meng fra Los Angeles til den britiske tv-station BBC.

Kulden resulterede også i udbredte strømafbrydelser, og i Nordirland var mindst 900 hjem lørdag uden strøm.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip