EL: Dyr pris at betale for dagpengesucces

»Det er altid godt, at folk kommer i arbejde - hvis det er et godt arbejde. Men vi ved jo ikke, hvad det er for en type job, folk tager, og det er ikke mærkeligt, at man gør noget vildt, når man står til at miste sit eksistensgrundlag,« siger arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl (Ø).

»Folk skal ikke handle i panik, fordi de er truet på deres eksistens. Derfor slås vi stadig for et system, hvor man ikke skal være bange for at miste hus og hjem, når man bliver ledig,« siger han.

Christian Juhl påpeger, at flere tusind dagpengemodtagere ikke finder arbejde og i stedet ryger ud af systemet. Ifølge den seneste prognose drejer det sig om 1.300 personer om måneden, og det er en dyr pris at betale for, at flere ledige får job, mener han.

»Vi skal huske, at hver gang vi laver en stramning, er det ikke fordi at de arbejdsløse har det for godt. Det handler om, at arbejdsgivere og visse politikere vil have, at folk ude på arbejdspladserne skal føle større nervøsitet, så man kan presse lønnen,« siger Enhedslistens ordfører.

»Vi kan sagtens lave et samfund, hvor vi hopper og springer og lever for at arbejde. Men det er ikke mit mål. Vi skal også have tid til at have et godt liv,« erklærer han.

 

Dagens Gossip