El-forbund scorer millioner til medlemmerne

Arbejdsgiverne i el-branchen må vinke farvel til millioner af kroner, som de skylder lønmodtagerne.

Gennem faglige sager har Dansk El-Forbund hentet 36.800.000 kroner, som medlemmerne var blevet snydt for i 2011. Det fremgår af en optælling, som fagbladet Elektrikeren har foretaget.

Men beløbet er formentlig langt højere, fordi blandt andre forbundets afdeling i København, som der en den største, ikke er talt med.

Forbundets næststørste afdeling, DEF Østjylland, er med 16.298.000 kroner den afdeling, der i optællingen har hentet mest hjem i erstatninger til elektrikerne.

Oftest er det konkurssager og arbejdsskader, som medlemmerne er blevet snydt for.

- Det er vigtigt at køre sagerne for at opretholde de overenskomster, vi har. Samtidig kan sagerne virke præventive over for arbejdsgiverne, og det kan have en afsmitning på andre medlemmer, der kommer i tanker om, at de er blevet snydt eller har snydt sig selv, siger Ervind F. Poulsen, afdelingsformand i DEF Østjylland.

Afdelingen sluttede i 2011 88 sager, i 2010 108 sager og i 2009 98 sager. Dermed er antallet af sager, som medlemmerne indberetter, faldet.

- Det hænger sammen med, at elektrikerne bider mere i sig i svære tider. Dermed er der færre sager. I stedet for at rejse en sag, finder de måske en anden arbejdsplads. Andre frygter eventuelle konsekvenser ved at rejse en sag, siger Ervind F. Poulsen til Elektrikeren.

 

Dagens Gossip