EL frygter nye »katastrofale tal« på dagpengeområdet

»Det er et meget, meget beskedent resultat, og det er skuffende på den måde, at vi ikke når de 12.500 akutjob, som var regeringens mål,« siger arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl (Ø) til Berlingske Nyhedsbureau.

Fredag kommer der tal for, hvor mange personer der mistede retten til dagpenge i april, og arbejdsmarkedsordføreren frygter for, hvad de vil vise.

»Det vil sandsynligvis ligge på godt 3.000. Det betyder, at godt 16.000 siden nytår har mistet retten til dagpenge. Det vil, hvis der ikke sker et mirakel, betyde, at tallet 1. juli vil overstige regeringens vurdering på 18-23.000 danskere uden ret til dagpenge. Det er en katastrofe for de mange familier, der rammes,« siger Christian Juhl.

Han kræver handling her og nu:

»Uret tikker, og det er på høje tid, at regeringen inviterer til det aftalte møde med Enhedslisten om en aftale, der kan afbøde katastrofen. Hvis der skal laves lovgivningsarbejde, der kan få virkning senest 1. juli, er det på høje tid. Hvis regeringen ikke indkalder inden for den næste uge eller to, så går det helt galt,« siger Christian Juhl og oplyser, at Enhedslisten endnu ikke har hørt noget om det lovede møde med regeringen.

Christian Juhl peger på, at der er behov for at gøre flere ting, når man skal se på systemet:

»Vi skal her og nu have en aftale, der sikrer de, der har mistet retten til dagpenge, og de, der vil falde ud. Desuden skal vi have lavet de nødvendige lovændringer, der sikrer et holdbart dagpengesystem, hvor det ikke er nødvendigt med halvårlige feberredninger,« siger han og understreger, at Enhedslisten vil »se på« genoptjeningsretten, dagpengeperiodens længde og retten til supplerende dagpenge.

Hvis regeringen ikke leverer det, Enhedslisten mener er en holdbar løsning, er Christian Juhl ikke i tvivl om, hvad der vil ske:

»Regeringspartiernes meningsmålinger vil fortsat falde, SFs og Socialdemokraternes bagland vil øge presset på deres ledere og fagforeningernes protester vil tage til. Og til sidst vil også vi miste den sidste rest af tro på regeringen,« siger han og tilføjer om udfordringerne med dagpengene:

»Hvis man ikke kan klare problemer som dette, så kan man ikke klare noget, og så mister man langsomt retten til at være regering i Danmark«.

 

Dagens Gossip