El-kæmpe fra 1838 sulten efter opkøb

25/05/2013 10:57

BNB

Nyheder
»Væksten i både Sverige, Norge og Danmark vil ske gennem en blanding af organisk og tilkøbt vækst, for som markedet ser ud i dag, kan man realistisk set ikke vokse alene organisk. Der vil givetvis komme akkvisitioner i alle tre lande. Alle virksomheder i en vis størrelse er principielt interessante for os,« siger Bent Andersen, administrerende direktør i Bravida Danmark, til fagbladet Electra.Ifølge fagbladet forhandlede Bravida allerede forrige år om at overtage en større dansk virksomhed i installatørbranchen. Dén handel blev dog ikke til noget, men Bent Andersen ser et stort potentiale inden for både el- og vvs-installationer herhjemme, især i kraft af de milliardstore investeringer i nye og udvidede sygehuse.Bravida med 8.000 ansatte var tidligere ejet af kapitalfonden Triton, som i maj sidste år aftalte et salg til Bain, der blev grundlagt i 1984 af blandt andre den senere republikanske Massachusetts-guvernør og bejler til den amerikanske præsidentpost. I august faldt handlen endeligt på plads.Bravida udfører installationsarbejde inden for især el, vvs og ventilation og omsætter på koncernbasis for op imod ti milliarder danske kroner. De senest tilgængelige tal - fra 2011 - viste en dansk omsætning på knap 1,3 milliarder kroner.Den danske del af koncernen kan føre rødderne tilbage til 1838, da Ludvigsen & Hermann blev grundlagt - i 1995 blev firmaet overtaget af Bravida. I 2003 købte svenskerne desuden Semco, oprindeligt Semler & Mathiassen etableret i 1888.

Mest læste i dag

»Væksten i både Sverige, Norge og Danmark vil ske gennem en blanding af organisk og tilkøbt vækst, for som markedet ser ud i dag, kan man realistisk set ikke vokse alene organisk. Der vil givetvis komme akkvisitioner i alle tre lande. Alle virksomheder i en vis størrelse er principielt interessante for os,« siger Bent Andersen, administrerende direktør i Bravida Danmark, til fagbladet Electra.

Ifølge fagbladet forhandlede Bravida allerede forrige år om at overtage en større dansk virksomhed i installatørbranchen. Dén handel blev dog ikke til noget, men Bent Andersen ser et stort potentiale inden for både el- og vvs-installationer herhjemme, især i kraft af de milliardstore investeringer i nye og udvidede sygehuse.

Bravida med 8.000 ansatte var tidligere ejet af kapitalfonden Triton, som i maj sidste år aftalte et salg til Bain, der blev grundlagt i 1984 af blandt andre den senere republikanske Massachusetts-guvernør og bejler til den amerikanske præsidentpost. I august faldt handlen endeligt på plads.

Bravida udfører installationsarbejde inden for især el, vvs og ventilation og omsætter på koncernbasis for op imod ti milliarder danske kroner. De senest tilgængelige tal - fra 2011 - viste en dansk omsætning på knap 1,3 milliarder kroner.

Den danske del af koncernen kan føre rødderne tilbage til 1838, da Ludvigsen & Hermann blev grundlagt - i 1995 blev firmaet overtaget af Bravida. I 2003 købte svenskerne desuden Semco, oprindeligt Semler & Mathiassen etableret i 1888.