EL kalder ministeren i samråd om metro-svigt

Enhedslisten kræver konkret handling fra transportminister Henrik Dam Kristensen (S), efter det er kommet frem, at det milliardstore metrobyggeri i København kun har kastet to lærlingepladser af sig siden første spadestik.

- Vi står med en enestående mulighed for at skabe lærlingepladser, og den skal gribes nu. Det kræver handling.

- Derfor kalder jeg nu transportministeren i samråd for at få en redegørelse for, hvordan han vil løse problemet, siger Henning Hyllested, der er trafikordfører for partiet.

Udbuddet til over 20 milliarder kroner indeholder ikke ét ord om sociale klausuler.

Derfor fik ejerne bag Metroselskabet, Københavns Kommune, Staten og Frederiksberg Kommune, for halvandet år siden lavet en frivillig aftale med det italienske konsortium Copenhagen Metro Team, der står bag byggeriet.

Men det er ikke nok, mener Henning Hyllested.

- Sølle to lærlingepladser er der kommet ud af den indgåede frivillige aftale. Det understreger tydeligt, at frivillighedsprincippet er utilstrækkeligt. Der er brug for bindende sociale klausuler i forbindelse med offentligt byggeri.

- Lige nu mangler tusindvis af unge en praktikplads, men vi forspilder chancen for at skabe dem i forbindelse med et gigantisk offentligt byggeri, siger ordføreren.

Fagforbundet 3F havde håbet, at aftalen ville skabe over 400 praktikpladser, og 3F er derfor skuffet over, at der indtil nu kun er skabt to.

De to har fået læreplads hos et dansk firma, mens de to store udenlandske underentreprenører, der står for betonarbejdet, endnu ikke har søgt om tilladelse til at oplære en lærling.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), kalder det ligeledes stærkt uacceptabelt, at der kun er ansat to lærlinge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip