EL-kandidat sammenligner bøsser med kameler

Enhedslistens byrådskandidat Dahir Jama Roobleh beklagede i weekenden, at han havde kaldt det en "katastrofe", at et nyt politisk forslag vil gøre homoseksualitet til en del af undervisning i skolen.

Nu fortæller TV 2/Fyn, at han tidligere har sammenlignet homo-ægteskaber med at gifte sig med en kamel.

Det vakte stor debat, da Dahir Jama Roobleh i weekenden kaldte det en katastrofe, at socialdemokraten Tim Vermund foreslog undervisning i homoseksualitet som en del af de odenseanske skolers undervisning, samtidig med at løsgængereren Mohammed Mansour kaldte det "væmmeligt".

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Siden beklagede Dahir Jama Roobleh sin udmelding, som han kaldte "dum".

Men tilsyneladende har Enhedslistens kandidat det særdeles svært med homoseksualitet, for i sommeren 2012 kommenterede han debatten om ægteskab mellem mænd på Facebook i utvetydige toner.

Den 8. juni 2012 skrev han følgende på sin Facebookside:

- Hvis mand til mand er kærlighed til dansk folkkirke, hvorfor er mand til hund er ikke kærlighed så, kære Manu Sareen ?? Jeg elsker også min kamel kan jeg vie ham og få han på familiesammeforing til Dk Manu Sareen ?? Helt til grin med den homoloven..

På det tidspunkt var Dahir Jama Roobleh byrådsmedlem for SF, og SF'eren Karsten Hønge fortæller til TV 2/Fyn, at partiet tog en kammeratlig samtale med Roobleh, hvor man forklarede ham, at hans udmelding ikke var acceptabel i partiet.

Cirka et halvt år senere valgte Dahir Jama Roobleh at forlade SF, og nu er han altså kandidat for Enhedslisten, hvor han står nummer tre på listen.

TV 2/FYN har i dag spurgt nummer to på listen Brian Skov Nielsen, om en person med sådanne udmeldinger i bagagen bør være kandidat for Enhedslisten, og han siger:

- Enhedslistens holdning er meget klar på det her område, og jeg vil mene, at hvis en person ikke har den holdning, så bør vedkommende ikke være kandidat.

LÆS OGSÅ: Prison Break-hug springer ud i protest mod russisk homo-lov

Hvis Enhedslisten skal ændre opstillingslisten, vil det kræve en ekstraordinær generalforsamling.

TV 2/FYN arbejder på at få en kommentar fra Dahir Jama Roobleh. Han tager ikke sin telefon, men skriver i en sms: "..jeg har aldrig sammenlignet dyr med noget mennesker, så det passer ikke det."

Udover at være besiddelse af billedet af Dahir Jama Rooblehs opdatering, så har TV 2/FYN fået bekræftet hændelsesforløbet af flere kilder.

 

 

Dagens Gossip