EL: Kommuner skal skaffe job til ufaglærte

Kommunerne skal tage spenderbukserne på og pumpe otte milliarder ubrugte kroner ud i offentlige investeringer. Det skaber job til de ufaglærte, som kun har fået tilbudt fem procent af de 12.5000 akutjob, som hidtil er opslået.

Sådan siger Enhedslistens gruppeformand Per Clausen.

- Der ligger stadig otte milliarder kroner, som kommunerne ikke brugte i 2012. Dem kan de bruge i 2013. Det kan jeg overhovedet ikke se nogen problemer i. Jeg må sige til finansminister Bjarne Corydon:

- Enten løser han problemet med at skabe beskæftigelse, så familier ikke falder ud af dagpengesystemet. Eller også står han tilbage som manden, der svigtede et vigtigt socialdemokratisk mål: At skabe arbejde og tryghed, siger Per Clausen.

Han kritiserer, at kun ét af 20 akutjob rettes mod ufaglærte, som er særlig hårdt ramt af ledighed. Det viser kortlægningen af over 5000 opslåede akutjob, som analysebureauet Kaas & Mulvad har gennemført for Ugebrevet A4.

- Resultatet viser, at pakken slet ikke løser problemet, at folk falder ud af dagpengesystemet. Folk rasler ud helt uafhængig af, om der eksisterer 12.500 akutjob eller ej. Det er ikke målrettet gruppen, som har hovedproblemet, mener Per Clausen.

Ifølge undersøgelsen i Ugebrevet A4 har regionerne opslået 1371 akutjob til sygeplejersker, selv om kun 142 sygeplejersker er langtidsledige og står til at miste dagpengene.

Enhedslisten vil også forlænge dagpengene til fire år og lade ledige genoptjene dagpenge på 26 uger mod nu 52 uger. Det afviser et politisk flertal, erkender Per Clausen.

- Vi kommer med de forslag, som kan løse det problem, som vi troede, at regeringen også ønskede at løse: At familier ikke kastes ud i fattigdom. Det er stadig vores målsætning, lyder det fra Enhedslistens Per Clausen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip