EL kræver redegørelse fra Elbæk

Kulturminister Uffe Elbæks (R) officielle middage og debatmøder på Akademiet for Utæmmet Kreativitet, som ministeren tidligere har siddet i bestyrelsen for, og hvor hans partner nu er ansat, ser mærkelige ud.

Det mener Enhedslistens kulturordfører, Jørgen Aarbo-Bæhr, der opfordrer ministeren til at komme med en redegørelse.

- Jeg synes, det er beklageligt ud fra ministerens synspunkt, og jeg synes, han skal komme med en redegørelse, som forklarer os andre, hvorfor han har gjort det, og hvad han har fået ud af det, siger Jørgen Aarbo-Bæhr.

Fra oppositionen fyger det med beskyldninger om vennetjenester, og Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, er enig i, at det ser forkert ud.

- Der er ingen tvivl om, at det ligner vennetjenester. Spørgsmålet er, hvad det er, siger han.

Hvis sagen for lov til at udvikle sig, kan det i sidste ende blive op til Enhedslisten, om de vil holde hånden over kulturministeren. Men før de får en redegørelse fra ministeren, vil partiet ikke tage stilling.

- Der er ingen tvivl om, at det, der er sket, er kritisabelt. Spørgsmålet er hvor kritisabelt. Og det er lidt svært helt entydigt at svare på på nuværende tidspunkt, siger Per Clausen.

Fredag aften forsvarede kulturministeren sig på fin facebook-profil.

- Det er vigtigt for mig at sige, at de fem arrangementer som kulturministeriet har afholdt på AFUK - en middag for medlemmerne af Folketingets Kulturudvalg, to arrangementer i forbindelse med Danmarks EU-formandskab og endelig to Kultur på kanten-debatarrangementer - alle har været fagligt velbegrundede med det klare formål at vise et helt særligt kulturmiljø frem, skrev han.

Han beklager samtidig, at hans partners rolle, og hans fortid som medlem af bestyrelsen, "kan se forkert ud".

 

 

Dagens Gossip