EL kritiserer Bødskov i udvisningssag

Derfor opfordrer regeringens parlamentariske grundlag nu regeringspartierne med justitsminister Morten Bødskov (S) i spidsen til at ændre loven for at forhindre, at den lille familie bliver splittet.

»Kære Morten Bødskov og alle I andre i regeringen: I behøver ikke forsvare de her tåbelige regler som Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti fandt på. I har mulighed for at ændre dem. I skal bare bruge jeres politiske flertal sammen med Enhedslisten. Vi er klar til at levere mandaterne,« skriver integrationsordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) på sin Facebook-profil.

Hun reagerer på sagen om vietnamesiske Yen Ngoc, der er gift og har et barn med den danske ingeniør Kenneth Iversen, og som står til udvisning, fordi hendes mand under sin uddannelse modtog revalidering. Han har både før og efter sin uddannelse været i job, men trods dette står moderen til hans barn altså til udvisning, fordi man ikke kan få familiesammenføring, når man har modtaget offentlige ydelser inden for de seneste tre år. Det skriver stiften.dk.

Justitsministeren afviser at kommentere Yen Ngocs udvisning med henvisning til, at det er en enkeltsag. Men det er ifølge Johanne Schmidt-Nielsen udtryk for hykleri.

» (...) Helt ærlig, Morten Bødskov. Det er temmelig hyklerisk, at du ikke vil udtale dig. Det må da være muligt for landets justitsminister at fortælle os alle sammen - ikke mindst Kenneth og Yen - om du synes, reglerne er gode som de er, eller om det er på tide, vi laver dem om,« skriver hun.

I Dansk Folkeparti peger integrationsordfører Martin Henriksen (DF) på, at det er svært at indrette reglerne på en måde, så de ikke rammer de forkerte, men at de i det konkrete tilfælde tilsyneladende ikke rammer dem, de var tiltænkt.

»Det virker som en meget mærkelig situation, og det må være en utrolig ubehagelig situation for familien. Det slår mig ikke som en familie, hvor der er integrationsproblemer, og derfor kan det også være svært at forstå, hvorfor sagen er faldet ud, som den er,« siger Martin Henriksen og understreger, at han alene kender sagen fra medierne.

Dansk Folkepartis integrationsordfører gør det samtidig klart, at selv om han ikke decideret vil opfordre Morten Bødskov til at gå ind i sagen, så vil partiet ikke stille sig på bagbenene i forhold til en omstødelse af udvisningen af Yen Ngoc.

»Det er ikke min opgave at agere advokat for familien, men jeg kan godt forstå, hvis de gerne vil blive i Danmark. Så må de blive ved med at appellere til myndighederne og justitsministeren. Det er ikke sådan en sag, hvor Dansk Folkeparti vil gå ind og skabe problemer for ministeren,« siger Martin Henriksen.

SFs integrationsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) skriver i en SMS til Berlingske Nyhedsbureau, at hun ikke har nogen kommentarer til sagen. Socialdemokraternes ordfører på området, Ole Hækkerup (S), er tirsdag eftermiddag ikke vendt tilbage, og det samme gælder den radikale indfødsretsordfører, Zenia Stampe (R).

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip