EL raser: Svært at tage Corydon alvorligt

26/03/2013 12:29

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Finansminister Bjarne Corydon (S) er ikke i kridthuset hos Enhedslisten.

Først kom det frem, at regeringen i ugevis kendte til beregninger, der viste, at antallet af udfaldstruede dagpengemodtagere reelt var langt større, end man officielt havde meldt ud.

Og nu har en mail fra en embedsmand i Finansministeriet så set dagens lys - en mail, hvor Finansministeriet venligt beder kollegerne i Beskæftigelsesministeriet om at "sidde på" de reelle tal om de udfaldstruede dagpengemodtagere "en stund".

Mailen er dateret den 10. december - altså mens Enhedslisten boksede med regeringen om netop dagpengespørgsmålet.

- Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at en sådan mail sendes, uden at Bjarne Corydon er orienteret, siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl.

- Det er dybt skuffende, at disse tal ikke kom på bordet, men blev tilbageholdt. Oplysningerne styrker vores mistanke om, at det var finansministeren, der styrede offentliggørelsen af tallene, fortsætter han.

Enhedslisten har nu indkaldt finansministeren til endnu et samråd i dagpenge-sagaen.

- Hvis jeg var Corydon, ville jeg hurtigst muligt tage mig en alvorlig samtale med statsminister Helle Thorning-Schmidt og forberede mig særdeles grundigt til det næste samråd, siger Christian Juhl.

- Det er sgu svært at tage sådan en minister alvorligt. Jeg er dybt skuffet.

Finansministeren afviser at have givet nogen pålæg om vente med at offentliggøre tallene.

- Jeg har ikke givet nogen pålæg om hverken det ene eller andet i den her sag.

- Men jeg er nu bekendt med, at Finansministeriet kom med en anbefaling om at undersøge tallene nærmere, fordi opgørelsesmetoden var ny og udbad sig tid til at orientere resten af ministeriet om de nye skøn, hedder det i en mail fra finansministeren.

- Jeg har da forståelse for, at det kan virke langsommeligt på udenforstående, men omvendt er jeg helt sikker på, at jeg også ville blive kritiseret, hvis tallene var forkerte, skriver han.

Forholdet mellem Enhedslisten og finansminister Bjarne Corydon er i forvejen mildest talt noget anstrengt.

De første krummer i ægtesengen kom, da regeringen i sommer lavede en skattereform med den borgerlige opposition, hvor Enhedslisten følte sig brændt af på målstregen.

Sagen om de skjulte dagpengeberegninger har ikke gjort forholdet bedre, ligesom en ophedet tv-debat på DR mellem Corydon og Johanne Schmidt-Nielsen har trukket søm ud i forholdet.

/ritzau/