EL: Thorning må sætte Østergaard på plads

Det er dybt skadeligt, når De Radikales leder, økonomiminister Morten Østergaard, går til angreb på velfærd for alle ved at skose danskerne for krævementalitet. Derfor må statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sætte ham på plads.

Det siger Enhedslistens gruppeformand, Stine Brix.

- Det er på tide, at statsministeren siger fra over for Morten Østergaards meldinger. Han langer helt urimeligt ud efter alle danskere for at have en dårlig moral. Han lægger også op til et opgør med de universelle velfærdsydelser, siger Stine Brix.

Alle danskere får folkepension, folkeskole og behandles uden betaling hos praktiserende læger og på hospitaler. Regningen for disse universelle velfærdsydelser betales over de høje danske skatter.

Morten Østergaards skoser ledige, studerende, ældre og indvandrere for hellere at få sociale ydelser end at yde. Morten Østergaard siger, at 140.000 danske ledige hæver understøttelse, mens 110.000 østeuropæere har job.

Stine Brix afviser, at danskerne har krævementalitet.

- Når vi undersøger disse sager, ser vi, at arbejdsgiverne ikke opslår disse job. De er ikke interesserede i at få danske lønmodtagere. Det er helt forkert at lange ud efter de ledige, som ikke får chancen, siger Stine Brix.

Spørgsmål: - Hvorfor vil I ikke målrette sociale ydelser efter indtægt?

- Hvis de rige selv skal betale for influenza-vaccination, så er det et opgør med, at alle har adgang til sundhedsbehandling uanset indkomst. Det er fuldstændig forkert. Det er klogt, at man betaler over skatten og får fra samfundet efter behov, siger Stine Brix.

Spørgsmål: - Frygter I, at rige ikke vil betale de høje skatter, hvis de udelukkes fra de sociale ydelser?

- Det er rimeligt, at man får hjemmehjælp eller hospitalsbehandling, hvis man har et behov, uanset hvilken indkomst man har. Til gengæld skal man bidrage over skatten, hvis man har en høj indkomst, siger Stine Brix.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip