EL-trussel: Alle i dagpengeklemme skal reddes

En finanslov med Enhedslisten kan kun komme i hus, hvis der udstedes en klokkeklar garanti om nyt job eller uddannelse til alle de tusinder af mennesker, der står til at miste dagpengene fra nytår.

Kan det ikke lade sig gøre, skal deres individuelle dagpengeperiode forlænges, indtil jobbet står klar til dem.

Sådan lyder den hårde melding fra store dele af Enhedslistens magtfulde hovedbestyrelse, der dermed lægger pres på både regeringen og partiets hovedforhandlere på Christiansborg, skriver Politiken.

- Alle - alle! - skal reddes. Enten ved at blive tilbudt et job på ordinære vilkår, en uddannelse med dagpenge eller en forlængelse af dagpengene. Det er mindste forudsætning for at lave en finanslov, siger HB-medlem Jakob Lindblom til avisen.

Et andet medlem, Hans Jørgen Vad, finder sidste tirsdags aftale om 12.500 akutjob "fuldstændig utilstrækkelig", fordi den blot flytter rundt på allerede eksisterende job:

- Hvis der skal laves en finanslov med Enhedslisten, skal der enten komme et jobtilbud, eller også må man forlænge dagpengeperioden.

- Det bliver svært at give alle et job, så man kommer nok ikke uden om at forlænge dagpengene midlertidigt, siger han.

Mikael Hertoft, som også er medlem af hovedbestyrelsen i Enhedslisten, er enig:

- Der skal ikke være en eneste, der 1. januar falder for de dagpengestramninger.

- Det ser ud til, at Margrethe Vestager nedlægger veto omkring ændringer i dagpengereglerne. Og det kan Enhedslisten selvfølgelig ikke bakke op om, siger han til Politiken.

Kravet om en individuel redning til alle truede dagpengemodtagere deles af en lang række andre HB-medlemmer, som avisen har talt med.

 

 

Dagens Gossip