EL: Ud med uholdbare dagpengeløsninger

23.124 personer er i det første halve år af 2013 faldet ud over dagpengekanten og har mistet retten til dagpenge, skriver Politiken. Dermed overgår de reelle tal det skøn på 17.000-23.000, som regeringen forudsagde i sit sidste forsøg.

Og nu vil Enhedslisten have en målrettet indsats til de ledige i stedet for "midlertidige nødløsninger". Det siger partiets gruppeformand Per Clausen i en kommentar til tallene.

- Ingen af regeringens skøn på dette området blev holdt. De blev alle overgået af virkeligheden. Dette understreger, at der er brug for en varig og holdbar løsning for de arbejdsløse. Det er ikke nok med midlertidige nødløsninger, siger Per Clausen.

Han mener, at indsatsen for at skaffe job til de mennesker, der er ramt af langvarig arbejdsløshed, er fuldstændig slået fejl:

- Der er brug for en målrettet indsats, hvor alle kan få et reelt tilbud om arbejde og uddannelse. Ingen bør kunne falde ud af dagpengesystemet, før de har fået et sådant tilbud, siger Per Clausen.

Enhedslistens gruppeformand vil derfor have ændringer i dagpengesystemet, hvor det blandt andet skal gøres langt lettere at optjene og genoptjene ret til dagpenge.

- Det kan ske gennem en kortere optjeningsperiode - eksempelvis 13 uger i stedet for 52 uger - og ved at sikre, at man optjener ret til dagpenge ved alle former for beskæftigelse, siger Per Clausen.

Han mener også, at uddannelsesperioder ikke skal tælle med i forhold til forbrug af dagpengeretten.

Dagpengereformen blev vedtaget af VK-regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale i 2010.

Reformen, som der trods regeringsskiftet stadig er flertal for, betyder, at dagpengeperioden er blevet forkortet fra fire til to år. Ligesom genoptjeningskravet er fordoblet fra seks til 12 måneder.

 

 

Dagens Gossip