Elbæk erklærer sig inhabil i cirkusskolesag

Kulturminister Uffe Elbæk (R) erklærer sig selv politisk inhabil, når de seks millioner kroner til en ny-cirkus uddannelse på næste års finanslov skal udmøntes.

Dermed sætter Uffe Elbæk sig selv uden for døren, når staten og Københavns Kommune efter nytår skal fastsætte rammerne for den fireårige forsøgsuddannelse for cirkusartister.

- For at undgå yderligere mistanke og tvivl om sammenblanding af interesser vil jeg derfor til den tid anmode statsministeren om, at ansvaret for de konkrete forhandlinger henlægges til en anden af regeringens ministre.

- Jeg mener således, at jeg hermed medvirker til, at der ikke kan rejses tvivl i forhold til armslængde, da beslutningen vil være ude af mine hænder, og det vil være en anden minister, der gennemfører de konkrete forhandlinger, siger Uffe Elbæk under et åbent samråd i Folketingets Kulturudvalg.

Kulturministeren siger samtidig, at man fra statens side endnu ikke har lagt sig fast på, om ny-cirkus uddannelsen skal placeres på Akademiet For Utæmmet Kreativitet, AFUK, hvor kulturministerens mand arbejder, og hvor Uffe Elbæk tidligere har siddet i bestyrelsen.

- Når det så er sagt, og som jeg har sagt i andre sammenhænge, kunne det være naturligt, at forsøgsordningen placeres i sammenhæng med AFUK-miljøet, der har den fornødne viden, erfaring og faciliteter, siger Uffe Elbæk.

Regeringen og Enhedslisten har som en del af finansloven afsat 1,5 millioner kroner årligt i 2013-2016 til et fireårigt forsøg med en ny-cirkus uddannelse.

Ifølge finansloven er ny-cirkus "en scenekunstform, der kombinerer klassiske cirkusdiscipliner med moderne scenisk arbejde og fx inddragelse af lys-, lyd- og multimedieeffekter".

 

 

Dagens Gossip